pátek 30. května 2014

Hudba tady u nás

Jistě jste si všimli, že sem dávám cokoliv z osmdesátých lét jen z Ameriky, nebo jiných zemí. No, odpověď je jednoduchá, protože zde tato doba nebyla taková jako tam za mořem.
Byla tu opožděná móda, jiný režim a nosili jsme to, co pro nás nachytsal Sovětský svaz. Nedávno jsem zhlédla jeden dokument, který představil módu tady u nás. Mnozí v něm říkali, že se tu nosili nejčastnějí zvonové kalhoty a zvony museli mít alespoň 30cm a dále také mrkváče. 
Kluci pomale nosili dlouhé vlasy. Když to však viděli starší lidé, tak určitě byli proti tomu. Bylo to podle nich nekusné a neslušné ... aby hoch nosil dlouhé vlasy. Mládež však byla taková. Chtěla nosit to, co chtěli, co se jím líbilo. Takže když jedna dívka vyšla ven s takovými "ťapkami", které nosívala na nohou Olivia Newton, tak bylo zle. Každý se za vámi otáčel a stále se po vás díval.
Avšak to už jsem odbočila k módě. Nyní vám chci představit hudbu osmdesátých let tady u nás v Československu. Představím vám tři mé nejoblínější písničky z tehdejšího osmdesátkového Československa.

1. Team - Reklama na ticho - 1988


2. Richard Müller - Po schodoch


3. Michal David - Discopříběh - 1987



Poznámka: Teď tedy momentálně nevím z kterého roku, je písnička Po schodoch. Někde je uveden rok 1991. Inu, kdyby tak bylo, tak se omlouvám, ale jak říkám. Tady byla doba velmi opožděná, takže to co bylo zde v devadesátých letech, bylo v Americe v osmdesátých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...