neděle 5. července 2015

Jak si ostříhat ofinu ve stylu osmdesátých let?


Tak nejdříve byste měla být připravená a rozhodnutá, že si ofinu opravdu sama zkrátíte. Také si namyslete, jak by měla ofina vypadat, měla by být pod obočí, nebo naopak nad obočí? Měla by být prostříhaná, plná, rovná, nebo šikmá? Na toto je nejlepší být připravená. A když už tedy jste, tak můžeme pokračovat.


Jak tedy stříhat?
Pokud máte zájem o rovnou ofinu, tak stříhejte horizontálně, musíte si však dávat velký pozor na to, aby ofina nebyla zubatá. Doporučujeme začínat na kraji. Vlasy podržte a začněte pomale stříhat do vámi požadovaného tvaru. 

Pokud chcete mít ofinu naopak prostříhanou, tak stříhejte našikmo, je to nejjednodušší způsob, ofina má hezký vzhled a při malé chybě, se dá jednoduše zpravit.

Pokud máte vaše ofina silný objem a chcete jí prostříhat, tak horní část vlasů nadzvedněte a vertikálně prostříhejte. Vždy si ofinu hlídejte! 


Začínáme stříhat
Nedoporučujeme stříhat ofinu, když máte mokré vlasy, po uschnutí byste je měla o něco kratší, než jak jste původně chtěla. Nechte je tedy nejdříve uschnout. 

Jak máte vlasy suché, tak se učešte. Nijak speciálně, jen si je učešte, tak jak si je česáte běžně. Stůjte blízko u zrcadla. Teď si vezměte nůžky a začněte stříhat. Ofinu si můžete tedy přidržovat, pokud vám to však vyhovuje jinak, tak se rozhodně řiďte podle sebe. Pokud si chcete ofinu přečísnout, abyste věděla, jak je rovná, tak doporučujeme tenký hřebínek. 

Při stříhání stříhejte ofinu po kouskách, nikoliv kusech. Nemusíte v rychlosti ustřihnout 3 cm! A jak už zde bylo zmíněno, ofinu si když tak pročešte, a odčešte přebytečné vlasy.

Doufáme, že se vám účes povedl, pokud ne, nevadí, můžete zajít ke kadeřnici. A pokud máte dostatek sil a chuť riskovat a nemáte ofinu příliš krátkou, tak jí můžete ještě sama zpravit.

Ofina v osmdesátkách
Ofina byla nejčastěji vyfoukaná, nebo natočená. Nosila se buď na stranu, nebo normálně přes čelo. Když se nosila přes čelo, tak byla tedy natočená, pomocí natáčky, můžete použít i žehličku na vlasy. Uchopíte ofinu, zaklapnete jí do žehličky a uděláte krouživý pohyb, takový půlkruh. Poté už stačí pouze našplíchat lak na vlasy. Když se zase nosila ofina na stranu, tak se vyfoukala a postupně zalakovala lakem na vlasy, aby někde pevně držela ve vlasech.

  



1 komentář:

  1. Jé, psala jsem sem komentář, ale zmizel...
    Osmdesátková ofina se mimoc nelíbí. Přijde mi, že se k těm účesům víc hodí být bez ofiny. Jinak super návod! :-)

    OdpovědětVymazat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...