neděle 13. září 2015

Boty v osmdesátých letech

Boty, ty tu byly snad vždy a vždy tu taky budou, jen v jiném vzhledu, s jinými barvami a jiným designem. A to ať sportovní boty, nebo společenské boty. V osmdesátých letech byly boty barevné, pestré, s tygřím potiskem, z kůže nebo se semišem.

1980-1982
Tak tyto boty, které vypadají jako baleríny, nebo mokasíny, bych zařadila do počátku osmdesátých let. Pozoruhodný slet barev. Takové boty se spíš hodí na nějakou diskotéku, kde by se tancovalo na Michaela Jacksona. K tomu by se nejvíce hodily černé legíny, nějaké (delší) sako, černé, nebo červené a k tomu top zdobený filtry.


   
1980-1984
Krásné pestré střevíce. Všimněte si toho podpatku, přesně takový typ podpatku se v osmdesátých letech používal nejvíce. Jehlové deseticentimetrové podpatky v botníku ženy osmdesátých let určitě nebyly. Tyto střevíce bych určitě opět zařadila mezi počátky osmdesátých let. Doslova by se hodili k outfitu legíny a body tílko s výraznou barvičkou. 


    
Teenageři
Co se týče bot pro teenagery, tak to by velký výběr. Když se však pořádně zadíváme, tak se nejčastěji nosily boty, které byly až nad kotník, přesně tento typ vyráběla a stále vyrábí značka Nike a kolekce se jmenuje Air Force. Někdy byly jen bílé a logo Nike měl třeba fialovou barvu a někdy to byla doslova směsice různých barev. Dále se nosily boty ke kotníčku a tenisky. Dále se však nabízí i semišové boty (viz obrázek dole), které by se dali zařadit do let 1984-1986, zároveň se však takový styl vrátil i v devadesátých letech, kdy se zrodil styl grunge. K těmto teniskám a botám Nike nezapomínejte obléct bílé ponožky!




    
1987-1989
V těchto letech rozhodně převládají černé a červené střevíce. Podpatek opět kraťoučký. Buď jsou kožené a nebo semišové. Kombinovali se s černými silonkami, nebo legínami, k tomu sukně a delší sako či kabát. V těchto botech byla také žena přitažlivější, vzbuzovala pocit sebejistoty a mocnosti. Proto tyto boty také nosily ženy ve vyšším postavení. Byly krásné, podtrhly ženskost, obzvlášť, když byly dobře zkombinované s oblečením.

      

Žádné komentáře:

Okomentovat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...