sobota 4. října 2014

C.C.CATCH

C.C.CATCH je popová zpěvačka, která začala zpívat v osmdesátých letech. V roce 1986 vydala svá první alba Catch to Catch a Heaven and Hell. O rok později, v roce 1987, vydala album Like a Huricane. Její nejznámější hity jsou Heaven and Hell, Strangers by Night, Heartbreak Hotel, Cause You Are Young a Soul Survivor. Ve svých klipech nosí nejčastěji černou koženou bundu a její líčení je pro osmdesátá léta typické, tak proto jsem si ji dovolila uvést pro dnešní inspiraci.

Jak už víme, v osmdesátých letech bylo líčení velmi výrazné, stačí, když se podíváte na dobové titulní stránky časopisů, filmy, nebo hudební klipy. Hudební klipy... jeden jsem si právě vybrala pro dnešní inspiraci zpěvačky C.C.CATCH, fotografie je z klipu Heaven and Hell, který byl natočen v roce 1986.

Základní líčení osmdesátých let byla výraznost, jakási tvrdost. Tudíž k nim nerozlučně patří červená rtěnka, černé oční linky, černa tužka na oči, řasenka, tužka na obočí... a další líčidla, která používáme i dnes.

Když se tedy budeme inspirovat zpěvačkou C.C.CATCH, tak bychom mohli začít základem. Vyčistit pleť pleťovou vodou a poté nanést make-up, nebo pudr. Pudr ani make-up nevybírejte příliš tmavý. Nyní si namalujte obočí, pokud jej máté hustý, tak nemusíte. V osmdesátých letech se nosilo právě tlusté a huňaté obočí, a když se zorvna nějaké ženě nepodařilo mít husté obočí, tak jej nosila tmavě, nebo - li silně namalované. Pokud už máte obočí hotové, tak bych pokračovala očima. Naneste na ně nejdříve stíny, je pouze na vás, jaké si vyberete. Poté pokračujte černými linkami. Začněte je nanášet u slzného kanálku a pokračujte až k vnější straně oka. Poté naneste další linku na spodním víčku. Opět ten stejný postup. Začněte u slzného kanálku a končete u vnější strany oka. Nyní naneste řasenku a pokračujte ústy, na ně naneste rudou rtěnku. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...