úterý 8. března 2016

Nejlepší teenagerovské filmy osmdesátých let!

Také máte občas nějaké ty pocity zhlédnout dobrý film, který by ale nebyl nový, ale starší? Nebo dokonce takový ty filmy pro teenageři, který je plný nešťastné, ale nakonec i šťastné lásky, přátelství, zvratů, nečekaných zápletek a překvapení? Musím říct, že takových filmů je vskutku mnoho a to ať už z osmdesátých, nebo devadesátých let. Já mám pro vás ale připravený speciál o top teenagerských filmech z osmdesátek.

10
Heathers
License to Drive
Dream a Little Dream
The Outsiders
The Breakfast Club
Pretty In Pink
River's Edge
A Night In The Life Of Jimmy Reardon
Say Anything
Bill & Ted's Excellent Adventure


Heathers (1988)
TeenHeroes: Winona Rider a Christian Slater
Tento děj filmu se točí okolo Heathers. Je to parta čtyř holek, každá z nich si přezdívá Heather, ale jen jedna se skutečně jmenuje Heather a ta celé partě kraluje. Jednoho dne ve škole potká Veronica zajímavého kluka, který se jmenuje J.D. Začne se s ním přátelit, bavit se  a později zjistí, že je mezi ními něco víc. K tomu všemu Heather poníží Veronicu na jednom večírku a tak dalšího dne Veronica s J.D. vymyslí plán, jak to Heather vrátit. Nakonec Veronca docílí drsné odplaty a nečekaného tajemství.


License To Drive (1988)
TeenHeroes: Corey Haim a Corey Feldman
Příběh je o tom, jak si Les (Corey Haim), chce udělat řidičák, ale jelikož ho teorie moc nebaví, tak je jasné, že žádný řidičák neudělá. Jenže Les po řidičáku touží, stejně tak i po krásné dívce jménem Mercedes. Les se stydí říct doma rodičům, že neudělal řidičák, tak se nakonec rozhodne tuto věc tajit. A to nejen před rodičemi, ale i před kamarády. Tak nakonec vezme dědův Cadillac a vydá se s partou kamarádu na pořádnou vyjížďku.


Dream a Little Dream (1989)
TeenHeroes: Corey Haim a Corey Feldman
Student Bobby Keller (C.orey Feldman) se jedné noci náhodou setká s Lainie Diamond (Meredith Salenger), která se mu zalíbí. Právě během tohoto jejich setkání, nedaleko medituje starý pan profesor Coleman Ettinger (Jason Robards) se svou ženou Genou (Piper Laurie) a rozmlouvá se o věčném a společném životě. V důsledku meditace se v okamžiku srážky duše celé této čtveřice prohodí. Bobby se poté probudí u svého kamaráda Dingera (Corey Haim), ale nezná ho, protože v Bobbyho těle je nyní duše Colemana.


The Outsiders (1983)
TeenHeroes: C. Thomas Howell, Matt Dillon, Ralph Macchio a Patrick Swayze
Existují dva gangy. Jeden je gang tvořený Johnnym Cadeem (Ralph Macchio), Ponyboyem Curtisem (C. Thomas Howell) a dalšími. Ale právě tito se dostanou do nepřátelského souboje s tím druhým gangem. Johnny jednoho protivníka zabije a oba chlapci se tak musí ukrýt před policií a nakonec odjedou nákladním vlakem na venkov.


The Breakfast Club (1985)
TeenHeroes: Molly Ringwald, Judd Nelson, Anthony Michael Hall, Emilio Estevez, Ally Sheedy
Film začínající citátem Davida Bowieho je o tom, jak je pět žáků střední školy po škole. Žáci postupně přijíždějí v sobotu 24. března do školy, kde zasednou do lavic. Když už jsou ve třídě všichni, tak je ve třídě ticho, každý jen slyší tikat hodiny a čekají, až budou moct odjet domů. Ze začátku to pro ně vypadalo jako děsná nuda, nakonec se tito studenti začnou po každé minutě více poznávat a zažijí dobrodružství, hádky, nenávist, a nakonec i přátelství.


Pretty In Pink (1986)
TeenHeroes: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton, Jon Cryer
Andie Walshová (Molly Ringwald), je naprosto jiná než její spolužáci. Je tvořivá, má svůj vlastní vkus a sebevědomí. To je tím, že se musí starat o svého otce, kterého opustila vlastní žena, je naprostý povaleč a neustále k tomu dceři Andie slibuje, že si najde práci. Avšak i přes to všechno jak je tvořivá, milá a doslovně kráska v růžovém, nepoznala dost lásky, ale to se brzy změní...


River's Edge (1986)
TeenHeroes: Keanu Reeves, Crispin Glover
Jeden kluk z party zabije svou kamarádku Jamie. Její mrtvé tělo pak ukáže kamarádům, kteří jsou z toho šokování a musí se tak smířit s tím, že jejich kamarád je vrah. Jejich chování a názory se odteď začnou rozcházet, protože jeden si myslí, že musí bránit svého kámoše a druzí si myslí, že by se to právě naopak mělo oznámit. Všechno se absolutně zvrtne, když bratr Matta (Keanu Reeves), mrtvolu objeví.



A Night In The Life Of Jimmy Reardon (1988)
TeenHeroes: River Phoenix, Ann Magnuson, Matthew Perry
Jimmy (River Phoenix), kterému je sedmnáct se právě přestěhoval s otcem do Chicaga. Získal si tu své přátelé a dokonce se i zamiloval. Během minulých čtyřiadvaceti hodin zjistil co je to sex, nevěra, zrada, násilí a ztráta iluzí. Jimmy tak pochopí, co je to život, že to nejsou žádné růžové brýle, ale pořádné rány do zad a spousta nečekaných překvapení.


Say Anything (1989)
TeenHeroes: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney, Lili Taylor
Diane Courtová (Ione Skye) a Lloyd Dobler (John Cusack) spolu chodí na střední školu, kterou právě dokončují. Otec Diane však chce, aby jeho chytrá a ambiciozní dcera studovala na prestižní škole ve Velké Británii. Lloyd, který Diane miluje se rozhodne jí to za každou cenu rozmluvit, ale její otec není ani nijak spokojen s tím, že Lloyd chodí s jeho dcerou. Lloyd je totiž podle něj možná dobrým sportovcem, ale rozhodně nemá žádné ambice a není tak podle něj pro svou dceru dost dobrým přítelem. Když jde však o Diane je schopen Lloyd udělat všechno, a spousta věcí se tak i změní.


Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)
TeenHeroes: Keanu Reeves, Alex Winter
Záškoláci a nejlepší přátelé s velkým snem o založení kapely, Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) musí vyřešit jeden velký problém, připravit se na zkoušku z dějepisu. Pokud rupnou, tak Ted půjde na vojenskou školu a to bylo znamenalo jediné, konec přátelství a konec jejich snům. Proto se tu najednou objeví chlápek z 27. století, aby tomuto problému zabránil. Vypůjčí jim telefonní budku, kterou on naprosto běžně cestuje. Nakonec se s ní naučí cestovat i Bill a Ted, kteří se vydají do časů minulých, aby připravili ten nejlepší referát do dějepisu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...