neděle 6. března 2016

Jak voněla osmdesátá léta?

Když tu je spousta článků o módě, líčení, o tom, co a jak bylo v roce 1987 a jak to bylo dříve a později, tak mě napadlo, že by nebylo naškodu objevit zase jiné věci. A pak mě to napadlo. Když už víme, jak osmdesátky vypadaly, jak se oblékaly, jak se česaly a líčily, tak jak se voněly?

Taková informace, jako jsou parfémy mně zcela vypadla z hlavy a to parfémy dokonce i sbírám. Bohužel, žádný originální kousek z těchto let nemám. 

Když jsem byla malá, tak jsem si myslela, že film nám nepřináší jen zvuk a obraz, ale i vůni. Když jsem se nad tím pak zamyslela, došlo mi, že je to pěkná hloupost. Ale teď můžeme okrajově zjistit, jak mohly herečky ve filmech vonět a jakou vůni používaly. Našla jsem pro vás šestici nejoblíbenějších dobových parfémů. A Poison byl jeden z těch nejlepších.

Dana Navy - 1990
Navy od Dana je orientální květinová vůně pro ženy. Navy byla vypuštěna v roce 1990. Hlavní přísady jsou zelené bankovky a broskev; Střední tóny jsou pomerančový květ, jasmín, ylang-ylang a růže; Základní tóny jsou ambra, pižmo, vanilka, koriandr a skořice.


Electric Youth - 1989
Eletric Youth od  Debbie Gibson je vůně mladé generace na počátku 90. let. Jeho složení je vybaven z přísad ovoce, květin, sladkosti, dřeva a jantaru. Eletric Youth od Debbie Gibson byl zahájen v roce 1989.


Opium - 1986
Opium od Yves Saint Laurent je orientální kořenitá vůně pro ženy. Opium byl vypuštěn v roce 1977, přesto je to však vůně osmdesátých let. Opium byl vytvořen Jeanem Amicem a Jean-Louisem Sieuzacem. Hlavní přísady a tóny jsou koriandr, švestky, citrusy, mandarinka, pepř, jasmín, hřebíček, západní indický bobkový a bergamot; Další tóny jsou karafiát, santalové dřevo, pačuli, skořice, kořen orris, broskev, lilie a růže; základní přísady jsou olejová pryskyřice, Tolu balzám, santalové dřevo, pryskyřice, pižmo, kokos, vanilka, benzoin, khus-khus, kadidlo, cedr, myrha, kastoreum a jantar.


Obsession - 1985
Obsession Calvin Klein je orientální kořenitá vůně pro ženy. Obsession byla vypuštěna na svět v roce 1985. Za touto vůní stojí Jean Guichard. Svrchní tóny jsou zelené listy, mandarinka, vanilka, broskev, bazalka, bergamot a citron; Střední tóny koření, koriandr, santalové dřevo, pomerančový květ, jasmín, oakmoss, cedr a růže; Základní tóny jsou jantar, pižmo, cibet, vanilka, vetiver a kadidlo.


Poison - 1985
Zakázané ovoce z domu Dior. Poison je revoluční vůně, která se stala legendou, protože byla vypuštěna v roce 1985. Bezkonkurenční alchymie; kořeněná, ovocná, dřevitá vůně, záhadná hloubka která uchvacuje smysly ... navždy. Svrchní tóny zahrnují koriandr, borůvek, pomerančový med, tuberózy jsou srdcem parfému, zatímco základní přísada je pryskyřice. Tento temný, tajemný a elegantní parfém, který získal ocenění FiFi v roce 1987, byl vytvořen Edouardem Flechierem. 


Beautiful - 1985
Beautiful je květinová vůně, která byla vypuštěna v roce 1985. Jedná se o romantické světlo kytice tisíců květin, v kombinaci s čerstvými citrusovými tóny. K hlavním přísadám patří růže, mandarinka, lilie, tuberóza a měsíček. Intenzivní květinové srdce je sladké, které se skládá z pomerančového květu, jasmínu a ylang-ylang. Základní přísady jsou teplé a elegantní a zahrnují santalové dřevo a khus-khus


Žádné komentáře:

Okomentovat

Madonna The First Album Photography

           Madonna The First Album Photography by Gary Heery ...